|
PHiE 2019, 100(2)
kryteria wyszukiwania:
|
© Probl Hig Epidemiol 2016, 97(2) |
Prace poglądowe |
● |
Innowacje w nadzorze nad grypą w Polsce |
101-105 | pl | |
| Karolina Bednarska, Ewelina Hallmann-Szelińska, Katarzyna Kondratiuk, Daniel Rabczenko, Lidia Brydak |
● |
Epidemiologia wielolekoopornych szczepów Staphylococcus aureus |
106-112 | pl | |
| Bożena Nowakowicz-Dębek, Łukasz Wlazło, Martyna Kasela, Mateusz Ossowski |
● |
Produkty hydrolizy białek ryb jako prewencyjne czynniki stresu oksydacyjnego oraz czynniki kardioprotekcyjne |
113-117 | pl | |
| Małgorzata Darewicz, Justyna Borawska-Dziadkiewicz, Anna Iwaniak, Piotr Minkiewicz |
● |
Nowe metody odurzania się. Część XI. Captagon - narkotyk używany przez terrorystów |
118-124 | pl | |
| Marek Motyka, Jerzy T. Marcinkowski | Prace oryginalne |
● |
Wpływ dodatku błonnika witalnego na poziom sytości w jogurtach naturalnych |
125-128 | pl | |
| Magdalena Skotnicka, Aneta Ocieczek |
● |
Charakterystyka żywieniowa i konsumencka polskiego regionalnego sera koziego pochodzącego z Warmii |
129-133 | en | |
| Jadwiga A. Spiel, Katarzyna Ząbek, Janusz Pomianowski, Lidia Kurp |
● |
Wartość odżywcza i jakość sensoryczna koncentratów spożywczych z udziałem preparowanej fasoli kolorowej Red Kidney |
134-139 | pl | |
| Małgorzata Kulczak, Iwona Błasińska, Hanna Łuczak |
● |
Ocena pobrania kwasu foliowego i żelaza w grupie studentów lubelskich uczelni |
140-142 | pl | |
| Wojciech Koch, Zbigniew Marzec |
● |
Ocena zawartości witaminy B2 i żelaza w produktach bezglutenowych przeznaczonych dla niemowląt i małych dzieci |
143-145 | pl | |
| Anna Lebiedzińska, Justyna Brzezicha-Cirocka, Małgorzata Misztal-Szkudlińska, Emilia Owerczuk, Małgorzata Grembecka, Piotr Szefer |
● |
Histamina w środkach spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego zawierających ryby skierowanych dla niemowląt i małych dzieci |
146-149 | pl | |
| Agnieszka Szczodrowska, Joanna Leszczyńska |
● |
Ocena ryzyka zdrowotnego niemowląt związanego z narażeniem na azotany (V) i (III) w wodzie pitnej na terenach rolniczych |
150-155 | pl | |
| Jolanta Raczuk, Elżbieta Królak |
● |
Stosowanie detergentów w środkach codziennego użytku |
156-160 | pl | |
| Elżbieta Rusinek-Prystupa |
● |
Obecność alergenów zapachowych w wybranych kosmetykach |
161-165 | pl | |
| Katarzyna Miksa, Anna Nowak, Adam Klimowicz, Magdalena Popko |
● |
Sytuacja epidemiologiczna gruźlicy w województwie wielkopolskim w latach 1996-2010 |
166-171 | pl | |
| Jarosław Gumienny, Małgorzata Krzywińska-Wiewiorowska, Barbara Stawińska-Witoszyńska |
● |
Jakość życia dorosłych mieszkańców województwa śląskiego w wieku 25-44 lat - wstępne wyniki badań |
172-176 | pl | |
| Małgorzata Kowalska, Szymon Szemik |
● |
Częstość spożywania środków ergogenicznych w grupie sportowców dyscyplin zespołowych w zależności od płci i poczucia własnej uogólnionej skuteczności |
177-181 | en | |
| Maria Gacek |
|
|