ISSN 1895-4316
piątek, 29.03.2024
Strona główna |  Rada Redakcyjna |  Redakcja |  Prenumerata |  Info dla autorów |  Konferencje |  Wydawnictwa |  PTH |  Galeria Hygei

PHiE 2019, 100(2)

kryteria wyszukiwania:





© Probl Hig Epidemiol 2016, 97(2)

Prace poglądowe
●  Innowacje w nadzorze nad grypą w Polsce 101-105 pl
Karolina Bednarska, Ewelina Hallmann-Szelińska, Katarzyna Kondratiuk, Daniel Rabczenko, Lidia Brydak
●  Epidemiologia wielolekoopornych szczepów Staphylococcus aureus 106-112 pl
Bożena Nowakowicz-Dębek, Łukasz Wlazło, Martyna Kasela, Mateusz Ossowski
●  Produkty hydrolizy białek ryb jako prewencyjne czynniki stresu oksydacyjnego oraz czynniki kardioprotekcyjne 113-117 pl
Małgorzata Darewicz, Justyna Borawska-Dziadkiewicz, Anna Iwaniak, Piotr Minkiewicz
●  Nowe metody odurzania się. Część XI. Captagon - narkotyk używany przez terrorystów 118-124 pl
Marek Motyka, Jerzy T. Marcinkowski

Prace oryginalne
●  Wpływ dodatku błonnika witalnego na poziom sytości w jogurtach naturalnych 125-128 pl
Magdalena Skotnicka, Aneta Ocieczek
●  Charakterystyka żywieniowa i konsumencka polskiego regionalnego sera koziego pochodzącego z Warmii 129-133 en
Jadwiga A. Spiel, Katarzyna Ząbek, Janusz Pomianowski, Lidia Kurp
●  Wartość odżywcza i jakość sensoryczna koncentratów spożywczych z udziałem preparowanej fasoli kolorowej Red Kidney 134-139 pl
Małgorzata Kulczak, Iwona Błasińska, Hanna Łuczak
●  Ocena pobrania kwasu foliowego i żelaza w grupie studentów lubelskich uczelni 140-142 pl
Wojciech Koch, Zbigniew Marzec
●  Ocena zawartości witaminy B2 i żelaza w produktach bezglutenowych przeznaczonych dla niemowląt i małych dzieci 143-145 pl
Anna Lebiedzińska, Justyna Brzezicha-Cirocka, Małgorzata Misztal-Szkudlińska, Emilia Owerczuk, Małgorzata Grembecka, Piotr Szefer
●  Histamina w środkach spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego zawierających ryby skierowanych dla niemowląt i małych dzieci 146-149 pl
Agnieszka Szczodrowska, Joanna Leszczyńska
●  Ocena ryzyka zdrowotnego niemowląt związanego z narażeniem na azotany (V) i (III) w wodzie pitnej na terenach rolniczych 150-155 pl
Jolanta Raczuk, Elżbieta Królak
●  Stosowanie detergentów w środkach codziennego użytku 156-160 pl
Elżbieta Rusinek-Prystupa
●  Obecność alergenów zapachowych w wybranych kosmetykach 161-165 pl
Katarzyna Miksa, Anna Nowak, Adam Klimowicz, Magdalena Popko
●  Sytuacja epidemiologiczna gruźlicy w województwie wielkopolskim w latach 1996-2010 166-171 pl
Jarosław Gumienny, Małgorzata Krzywińska-Wiewiorowska, Barbara Stawińska-Witoszyńska
●  Jakość życia dorosłych mieszkańców województwa śląskiego w wieku 25-44 lat - wstępne wyniki badań 172-176 pl
Małgorzata Kowalska, Szymon Szemik
●  Częstość spożywania środków ergogenicznych w grupie sportowców dyscyplin zespołowych w zależności od płci i poczucia własnej uogólnionej skuteczności 177-181 en
Maria Gacek