|
PHiE 2019, 100(2)
kryteria wyszukiwania:
|
© Probl Hig Epidemiol 2017, 98(3) |
Prace poglądowe |
● |
Produkty utleniania lipidów - konsekwencje żywieniowe i zdrowotne |
203-211 | pl | |
| Monika Zielińska, Jarosława Rutkowska, Agata Antoniewska |
● |
Żywność funkcjonalna i tradycyjna - właściwości i wpływ na postawy konsumentów |
212-216 | pl | |
| Jolanta Kozłowska-Strawska, Aleksandra Badora, Stanisław Chwil |
● |
Flawonoidy w profilaktyce i leczeniu miażdżycy |
217-225 | pl | |
| Katarzyna Florkowska, Wiktoria Duchnik, Anna Muzykiewicz, Joanna Zielonka-Brzezicka, Adam Klimowicz |
● |
Stres oksydacyjny i stan zapalny a rozwój otyłości: protekcyjne działanie melatoniny |
226-232 | pl | |
| Jarosław Nuszkiewicz, Agnieszka Kwiatkowska, Katarzyna Majko, Roland Wesołowski, Karolina Szewczyk-Golec |
● |
Właściwości prozdrowotne gorzkiego melona |
233-239 | pl | |
| Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska | Prace oryginalne |
● |
Analiza zawartości związków polifenolowych w imbirze marynowanym |
240-244 | en | |
| Lidia Czernicka, Wirginia Kukuła-Koch, Zbigniew Marzec |
● |
Jakość miodów zagranicznych w odniesieniu do polskich standardów - badania wstępne |
245-249 | pl | |
| Natalia Żak, Aleksandra Wilczyńska, Piotr Przybyłowski |
● |
Wpływ dodatku nasion szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica L.) na wybrane parametry jakości miodu pszczelego |
250-253 | pl | |
| Aleksandra Wilczyńska, Natalia Żak, Ewelina Pietrusińska |
● |
Naturalne produkty pszczele i miód sztuczny w diecie młodzieży |
254-259 | pl | |
| Bożena Kiczorowska, Wioletta Samolińska, Agnieszka Marzec, Anna Winiarska-Mieczan, Renata Klebaniuk, Edyta Kowalczuk-Vasilev, Małgorzata Kwiecień, Elżbieta Rusinek-Prystupa |
● |
Ocena zwyczajów żywieniowych dzieci w wieku szkolnym w aspekcie występowania otyłości |
260-265 | pl | |
| Małgorzata Kwiecień, Anna Winiarska-Mieczan, Katarzyna Kwiatkowska, Estera Kamińska, Elżbieta Rusinek-Prystupa, Bożena Kiczorowska, Renata Klebaniuk, Wioletta Samolińska, Robert Krusiński, Edyta Kowalczuk-Vasilev |
● |
Żywność ekologiczna w opinii matek dzieci w wieku przedszkolnym w Lublinie |
266-270 | pl | |
| Wioletta Samolińska, Bożena Kiczorowska, Agnieszka Marzec, Edyta Kowalczuk-Vasilev, Renata Klebaniuk, Małgorzata Kwiecień |
● |
Wpływ subiektywnej oceny statusu ekonomicznego ludzi starszych na ich nastawienie do żywności funkcjonalnej |
271-275 | pl | |
| Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Katarzyna Waszkowiak, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska |
● |
Ocena wybranych zachowań żywieniowych kobiet w aspekcie profilaktyki osteoporozy |
276-280 | pl | |
| Witold Kozirok |
● |
Wpływ rodzaju makaronu na poziom głodu i sytości wśród grupy kobiet |
281-284 | pl | |
| Magdalena Skotnicka, Aneta Ocieczek |
● |
Analiza spożycia kawy wśród nauczycieli szkół podstawowych |
285-289 | pl | |
| Katarzyna Kwiatkowska, Anna Winiarska-Mieczan, Małgorzata Kwiecień, Renata Klebaniuk, Robert Krusiński, Elżbieta Rusinek-Prystupa, Iwona Sembratowicz, Estera Kamińska, Anna Danek-Majewska, Ewelina Cholewińska |
● |
Kawa zbożowa jako źródło akryloamidu w diecie |
290-295 | pl | |
| Iwona Gielecińska, Hanna Mojska, Katarzyna Świderska |
● |
Porównanie właściwości sorpcyjnych grzybów suszonych w kontekście ich stabilności przechowalniczej |
296-301 | pl | |
| Aneta Ocieczek, Magdalena Skotnicka |
● |
Wpływ kukurydzy transgenicznej na retencję cynku i miedzi w narządach u szczurów |
302-305 | en | |
| Mikołaj Gralak, Mária Chrenková, Ľubica Chrastinová, Mária Polačiková, Zuzana Formelová, Sylwia Bogucka, Bogdan Dębski |
● |
Epidemiologia wzw. typu C według danych zarejestrowanych w WSSE w Opolu w latach 2007-2013 |
306-312 | pl | |
| Anna Matejuk, Krzysztof Simon | Varia |
● |
Życie i działalność Wiesława Franciszka Jaszczyńskiego - Prezesa Honorowego Polskiego Towarzystwa Higienicznego |
313-319 | pl | |
| Alicja Walczak, Jerzy T. Marcinkowski, Aneta Klimberg |
|
|