|
PHiE 2019, 100(2)
kryteria wyszukiwania:
|
© Probl Hig Epidemiol 2018, 99(4) |
Prace poglądowe |
● |
Spożycie wapnia a gęstość mineralna kośćca i ryzyko złamań u wegetarian i wegan |
303-309 | pl | |
| Paulina Nowaczyk, Katarzyna Kozanecka, Joanna Bajerska |
● |
Wpływ rtęci na układ odpornościowy |
310-317 | pl | |
| Piotr Sura, Paulina Kowalczyk, Dominika Biała, Katarzyna Marcińska, Dorota Woźniak, Barbara Macura, Sylwia Motyl, Marian Szczepanik |
● |
Wpływ wybranych technik obróbki żywności stosowanych w technologii gastronomicznej na jej wartość odżywczą i bezpieczeństwo zdrowotne w kontekście epidemii niezakaźnych chorób przewlekłych |
318-326 | pl | |
| Bogdan Szponar, Michał Skrzypek, Renata Krzyszycha, Agnieszka Marzec | Prace oryginalne |
● |
Mikrobiologiczny status tusz wieprzowych i wołowych w rzeźniach |
327-330 | en | |
| Bogusław Olkowski, Grażyna Niedziałek, Antoni Jakubczak |
● |
Wpływ terminu przechowywania na skład chemiczny, właściwości technologiczne i sensoryczne mięsa wieprzowego |
331-335 | pl | |
| Janusz F. Pomianowski, Wiesław Sobotka |
● |
Aktywność antyoksydacyjna alkoholowych ekstraktów męczennicy jadalnej (Passiflora edulis Sims.) i hurmy wschodniej (Diospyros kaki L.) |
336-343 | pl | |
| Anna Nowak, Joanna Zielonka-Brzezicka, Adam Klimowicz, Daria Wira, Daria Wysocka, Karolina Grzesiak, Ewelina Rędzikowska |
● |
Ocena wiedzy licealistów i studentów na temat wpływu kawy na stan zdrowia dorosłego |
344-350 | pl | |
| Jadwiga Kryczyk-Kozioł, Aneta Kaczor, Gabriela Domaradzka, Sławomir Łudzik, Joanna Chłopicka, Paweł Zagrodzki |
● |
Porównanie poziomu wiedzy i świadomości osób na diecie bezglutenowej i niestosujących diety bezglutenowej |
351-357 | pl | |
| Maria Sielicka, Sylwia Sady, Joanna Brzezińska |
● |
Ocena wiedzy konsumentów na temat żywności genetycznie modyfikowanej i jej znakowania |
358-363 | pl | |
| Barbara Krzysztofik |
● |
Aktywność fizyczna oraz zachowania zdrowotne studentów |
364-373 | pl | |
| Ewa Jankowska, Elżbieta Krajewska-Kułak, Joanna Fiłon |
|
|